Diş İmplantı Nedir?

Genel itibariyle diş implantı tedavilerinde ağız içi muayene ve gerekli tetkikler yapılarak çene yapısı incelenir ve tedaviye uygun olan hastalarda komplikasyon riski oluşmadan süreç tamamlanır.

Diş İmplantının Köprü Yapımına Göre Avantajları Nelerdir?

Geniş kapsamda diş implantı tedavilerinde köprüde istenilen gibi herhangi bir dişe gerek duyulmaz. İmplant uygulamalarında önemli olan çene kemiğinin sağlam olmasıdır.

Köprü tedavisi sağlam olan dişlerin üzerinden oluşturulurken implant tedavilerinde çene kemiğine yerleştirilen vidaların üzerine diş oluşumu sağlanır.

Diş İmplantının Sağladığı Yararlar Nelerdir?

Diş eksikliği tedavilerinde uygulanan diş implantı kişilere birçok avantaj sağlar. Sağlıklı ve güzel gülüşlerin yanı sıra kalıcı bir şekilde çiğneme, rahat konuşma ve hareket etme özgürlüğü kazandırır. Tedavi uzun sürse de sonuçları tüm diş tedavilerine kıyasla daha memnuniyetlidir.

Diş İmplantı Bilinmesi Gerekenler

Dişlerin eksik olması halinde çene kemiğine yerleştirilen vidalara diş implantı denir.

Aynı zamanda; diş implantı diğer tedavilerden farklı olarak uygulanmasından ve komşu dişlere zarar vermemesinden dolayı günümüzde sıklıkla uygulanan bir diş tedavisidir.

Diş İmplantı Ne Kadar Sürer?

Diş operasyonu süresi dişlere uygulanacak olan diş implantı sayısına ve dişlerin durumuna göre değişiklik gösterir. Kalıcı bir şekilde protez takılması en az 5 hafta sürebilirken iyileşme evresiyle birlikte çoğu zaman 3 ay gibi bir süre gerekli olabilir.

Diş İmplantı Her Hastaya Uygulanabilir Mi?

Tüm tedavilerde önemli olan dişlerin ve kişinin tedaviye uygun olup olmadığının anlaşılmasıdır. Bu nedenle mutlaka muayene olunarak hasta uygunluğu belirlenmelidir.

Diş İmplantı Kayıp Edilen Her Diş için Gerekir Mi?

Kişinin isteğine ya da durumuna bağlı olarak değişkenlik gösteren diş implantı tedavisi tek diş, birden çok diş ya da tam dişsizlik durumlarında uygulanabilen bir diş tedavisidir.

Diş İmplantını Vücudun Kabul Etmemesi Mümkün Müdür?

İmplantların üretildiği malzeme titanyum malzeme olup vücutla uyumlu bir yapıları mevcuttur. Bu nedenle implant tedavisi uygulanması vücutta herhangi bir olumsuzluğa neden olup vücudun kabul etmemesi gibi bir durum oluşmaz.

Diş İmplantı İlk Muayenesinde Ne Yapılır?

Tedavilerde önem taşıyan ilk muayenede hastanın uygunluğu belirlenmesi amacıyla muayene edilmesi ve tüm tetkiklerin doğru yapılması gereklidir. Çene yapısının görülebilmesi ve dişlerin durumlarının belirlenmesi için tomografi çekilerek tip ve markaya karar verilir.

Diş İmplantı Tedavi Süreci Nasıl İlerler?

Tedavi süreci ön hazırlık aşaması olan muayene olunması ile başlar. Lokal ya da genel anestezi uygulanarak süreç başlar ve dişleriniz için uygun olan yöntem belirlenir. İmplantların yerleştirilmesi ardından kemik iyileşmesi için 3 ay beklenir.

Çene kemiğine implant yerleşmesi, implant üstü kaplamanın takılması olmak üzere iyileşme aşaması da dâhil 3 aşamada tedavi tamamlanır.

Diş İmplantı Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İmplant tedavileri sonrasında mutlaka ağız içi hijyen sağlanarak diş temizlenmesi yapılmalıdır. Acı ya da ağrı hissi ilk günlerde normal olup hekim önerilerine uygun davranılması önem taşır.

Diş İmplantı Sonrasında Beslenme Nasıl Olur?

İşlem uygulanan yerin diş implantı sonrası iyileşmesinin ardından herhangi bir yemek kısıtlaması olmayıp ilk birkaç gün sıcak yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

Diş İmplantı Sonrasında Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?

Ağız içi hijyeni sağlayarak bakteri çoğalmasını önlemek için mutlaka diş fırçalamaya devam edilmelidir. Hekimlerin önerilerine uygun davranılarak oldukça konforlu bir süreç geçirilmesi mümkündür.

Diş İmplantı Fiyatları 2022

İmplant tedavilerinde kişilerin durumlarına göre farklı fiyatlar oluşması söz konusudur. Kaç adet dişe müdahale edileceği, hangi yöntemin uygulanacağı, malzeme miktarı ve kalitesi gibi durumlar diş implantı fiyatları üzerinde etkilidir.